Hva man kan lage når man først setter igang! :)
Det er store sånne harde syrlige epler, som smaker som norske hageepler i butikken, og det betyr EPLEKAKE! Jeey :)
Så her er oppskriften på min egenkomponerte eplekake, og jeg lover du ikke vil merke at denne er lavkarbo!
4 egg
1,5-2 dl tagatose (etter smak, jeg brukte ca 1,8 dl tenker jeg)
1 dl whey proteinpulver vanilje
1 dl kokosmel
1 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker (her kan du bruke essens hvis du er hysterisk på antall karbs)
1 ss fiberhusk
200g smør
Oppå kaka:
2 store epler
kanel
sukker/sukrin
Pisk egg og tagatose til en luftig eggedosis. Bland alt det tørre sammen, sikt og vend inn. Bland tilslutt inn smeltet smør.
Skrell og kutt eplene i båter. og sørg for å ikke få noe av skrotten med.. det ekke meninga man skal måtte tygge seige trevler når man eter kake..
Legg eplene i mønster på kaken og trykk de litt ned. Strø kanel og sukker/sukrin over.
Stekes på 170 grader på nederste rille i ca 25-30 minutter. Tagatosen har en tendens til å bli mørkere enn både sukker og sukrin, så ikke vær fristet til å åpne ovnen for tidlig selv om den ser mørk ut :) Den er ikke brent, den blir bare brunere!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar