søndag 28. august 2011

Kylling i Rød Curry - Thai

Til denne retten trenger du:

Holder til 5-6 pers.

* 4 kyllingfileter
* 4 gulerøtter
* 1 blomkål
* 1 purre
* 1 paprika
* 1 rød chili
* 5 store champignon
* 1 boks Kokosmelk, ikke fettredusert
* Rød curry paste - Thai
* 4 dl kyllingkraft
* 1 ts paprikapulver
* Soyasaus
* 2 ss rapsolje
Olje til steking - Ikke oliven! Og vær generøs!

Skjær kyllingfiletene i tynne skiver og stek lett i en wokpanne, de skal ikke gjennomstekes, de skal bare bli hvite utenpå. Pass på å ikke bruk for høy varme på kyllingen, da får du en seig "skorpe"... Legg så kyllingen til side.
Skjær gulerøtter i tynne staver, blomkål i små buketter, paprika i skiver og champignon i små båter.
Begynn å stek champignonen i wokpannen, når denne har fått litt farge har du de andre grønnsakene i. Wokes til de blir gjennomvarme, de skal ikke begynne å mykne. Ha så kyllingen tilbake i wokpannen sammen med purre i tynne skiver, finhakket chili og paprikapulver.

Hell over kyllingkraft, kokosmelk og curry paste.  Jeg ville hatt i litt over halve boksen med kokosmelk og 3 ts curry paste i første omgang, også smakt til.
La det småkoke i ca 10 minutter, til grønnsakene er nokså møre. De skal ha litt spenst, og ikke være bløte og mushy.. ;)
Smak til med soyasaus før servering. Holder med en t-skje vil jeg tro!

- Hvis du bruker en kyllingkraft som ikke er særlig salt kan det være greit å salte litt ekstra. Jeg brukte to maggiterninger, og måtte ikke salte.

Siden det er så mye grønnsaker er det igrunn ikke noe behov for å ha noe inntil, men spiser du karbs så er jo selvsagt ris inntil en innertier :)