fredag 26. august 2011

Sjokoladefromasj

Jeg er ikke så fryktelig glad i mørk sjokolade, i små mengder er det godt, men innimellom har man lyst på noe man virkelig kan trøkke i seg, hvis du skjønner.. ;) Any huu, jeg hadde lyst på store mengder sjokolade, hvilket førte til litt eksperimentering på kjøkkenet med jackpot på første forsøk! Denne fromasjen ble alldeles nydelig, og sletts ikke verst i forhold til karbomengden!

Til 4 personer trenger du:

* En putt kremfløte
* 2 eggeplommer
* 50g mørk sjokolade over 70% (ha gjerne i mer hvis du vil ha en mørkere variant)
* 5 plater gelatin
* 2 ss sukrinmelis
* Natreen

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.
Smelt så sjokoladen i vannbad (man kan smelte i kjele og, men det har så lett for å bli en stiv klumpete masse hvis man ikke er fryktelig forsiktig). Ta den så ut av vannbadet og la den stå og bli litt kald. I mellomtiden pisker du kremfløten til stiv krem, og eggeplommene sammen med sukrinen til en luftig eggedosis. Bland så litt av kremen inn i sjokoladen og rør godt, før du vender sammen krem, sjokolade og eggedosis, smak til med Natreen. Ikke rør for mye, da forsvinner all luften.

Smelt så gelatinen i ca 2 ss vann, den smelter veldig lett, så pass på å ikke bruk høy varme, da ødelegger du gelatinen og den vil bli til "tråder" i fromasjen.
Jeg pleier å helle den smeltede gelatinen i en liten bolle, også blander jeg i ca 1 dl av sjokoladekremen og rører dette godt sammen, deretter blander jeg gelatinblandingen i sjokoladekremen, bruk håndvisp til dette, ikke maskin. Jeg har aldri fått klumper ved å gjøre det på denne måten.
- Når man blander inn gelatinen kan man selvsagt bruke den metoden man selv syns fungerer best.
La fromasjen stå min. 1 time i kjøleskapet før du hiver innpå :) Den er nesten bedre dagen etter. Har du spanderbuksene på er det veeldig godt med litt vaniljesaus eller krem på.

Som du ser i oppskriften så bruker jeg både sukrin og natreen. Jeg er veldig følsom for den kalde smaken sukrin gir, og jeg får lett vondt i magen av for mye natreen, men jeg har funnet ut at ved å kombinere de to slipper jeg den unaturlige sukrinsmaken og magevondten, genialt! Hvis man ikke syns sukrin smaker rart kan man selvsagt bruke mer av dette og droppe natreenen.