torsdag 25. august 2011

Tidenes lavkarbo brød!


Denne oppskriften fant jeg på bloggen til kamillak.com, men jeg har endret litt på den da jeg ikke tåler kli, og ikke liker solsikkefrø :) Dette er av de absolutt beste lavkarbobrødene jeg har spist!

Til et brød trenger du:

* 4 Egg
* 1 ts bakepulver
* 1/2 boks Creme Fraiche eller Seter rømme 
* 3 ss Olje
* 40 g Soyaflocker (finhakkes i stavmikser/blender)
* 50 g Linfrø
* 50 g Sesamfrø
* 60 g Gresskarkjerner (finhakker 2/3 deler stavmikser/blender)
* 2 ss Fiberhusk
* 1 ss Bakepro/glutenmel eller annet ønskelig mel..
* 1 ts Bakepulver
* Salt

Visp sammen eggene, og ha i creme fraishe og olje og visp litt til. Ha så i alt det tørre og rør til røren er jevn og fin. La den stå å svelle i 5-10 minutter.

Hell røren i en medium stor brødform kledd med bakepapir. Man kan smøre formen og, men min erfaring er at bakepapir fungerer bedre. Har hatt mine stunder med et halv brød i bunnen av brødforma og et halv inne i brødforma.. any way..

Brødet stekes på 180 grader i 45-55 minutter. Jeg liker å ta brødet ut av brødforma og steke det på rist i ovnen de siste 5-10 minuttene, jeg innbiller meg iallefall at skorpa blir litt mer spennende av det :)
________________

Jeg lagde og en annen variant av brødet som var veldig bra, men som nok har et litt snevrere bruksområde ;) men hvis du er som meg og skeier ut med fløtemysost innimellom, kos deg med dette brødet:

* 4 Egg
* 1 ts bakepulver
* 1/2 Creme Fraiche eller Seter rømme 
* 3 ss Olje
* 200g Sesamfrø 
* En liten neve grøvhakkede valnøtter
* 2-3 Hakkede tørkede aprikoser
* 2 ss Fiberhusk
* 1 ss Bakepro
* 1 ts Bakepulver

Samme fremgangsmåte, steketemp og tid som over.

Ikke fanatiker..

Jey! Ny bloggen!
Denne vil vel bare handle om lavkarbo skulle jeg tro, burde iallefall det hvis man ser på tittelen ;)
Uansett, jeg vil bare si at jeg er ikke helt fanatisk på lavkarbosiden.. Jeg regner ikke ut eksakt mengde karbohydrater i maten min, noen dager ligger jeg på under 20 karbo pr dag, andre dager er jeg skremmende nær 100, men for meg er det lettere å holde på dette kostholdet på denne måten.. så prøver jeg å holde dagene med et litt for høyt antall karbs til et minimum! :)