Denne oppskriften fant jeg på bloggen til kamillak.com, men jeg har endret litt på den da jeg ikke tåler kli, og ikke liker solsikkefrø :) Dette er av de absolutt beste lavkarbobrødene jeg har spist!
Til et brød trenger du:
* 4 Egg
* 1 ts bakepulver
* 1/2 boks Creme Fraiche eller Seter rømme
* 3 ss Olje
* 40 g Soyaflocker (finhakkes i stavmikser/blender)
* 50 g Linfrø
* 50 g Sesamfrø
* 60 g Gresskarkjerner (finhakker 2/3 deler stavmikser/blender)
* 2 ss Fiberhusk
* 1 ss Bakepro/glutenmel eller annet ønskelig mel..
* 1 ts Bakepulver
* Salt
Visp sammen eggene, og ha i creme fraishe og olje og visp litt til. Ha så i alt det tørre og rør til røren er jevn og fin. La den stå å svelle i 5-10 minutter.
Hell røren i en medium stor brødform kledd med bakepapir. Man kan smøre formen og, men min erfaring er at bakepapir fungerer bedre. Har hatt mine stunder med et halv brød i bunnen av brødforma og et halv inne i brødforma.. any way..
Brødet stekes på 180 grader i 45-55 minutter. Jeg liker å ta brødet ut av brødforma og steke det på rist i ovnen de siste 5-10 minuttene, jeg innbiller meg iallefall at skorpa blir litt mer spennende av det :)
________________
Jeg lagde og en annen variant av brødet som var veldig bra, men som nok har et litt snevrere bruksområde ;) men hvis du er som meg og skeier ut med fløtemysost innimellom, kos deg med dette brødet:
* 4 Egg
* 1 ts bakepulver
* 1/2 Creme Fraiche eller Seter rømme
* 3 ss Olje
* 200g Sesamfrø
* En liten neve grøvhakkede valnøtter
* 2-3 Hakkede tørkede aprikoser
* 2 ss Fiberhusk
* 1 ss Bakepro
* 1 ts Bakepulver
Samme fremgangsmåte, steketemp og tid som over.