lørdag 27. august 2011

Hasselnøtt og sjokoladebunn

Denne oppskriften er hentet fra Funksjonellmat.no, igjen har jeg endret litt på orginaloppskriften, både for å få ned karboinnholdet, øke fiberinnholdet og bedre smaken.

Til en bunn trenger du:


* 5 eggehviter
* 100 g SukrinMelis (hvis du ikke vil bruke natreen bruker du 180g Sukrinmelis)
* 120 g hasselnøttmel (jeg maler nøtter med stavmikseren)
* 120 g sjokolade av ønsket type (finhakkes med stavmikser)
* 1 ss HiMaize/Fiberfin
* 1 1/2 ts bakepulver

* 1 ss Fiberrik
* Natreen



Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin til det begynner å skumme. Tilsett Sukrinmelis og pisk det til marengs. Ikke pisk for lenge, da blir den kornete.
Finhakk sjokoladen  og vend sjokolade og hasselnøttmel inn i marengsen sammen med HiMaize, fiberfin og bakepulver. Smak til med Natreen, det skal ikke så mange dråpene til. La deigen stå å svelle i 5 minutter.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør godt langs kantene.
Hell røren i formen og stek i ca. 40-45 minutter på 175 grader. Litt avhengig av hvor stor form du bruker. 
Avkjøl i formen. 
Jeg brukte en form på 24cm, da ble bunnen tykk nok til å dele i 2.  Da bunnen har veldig mye smak lønner det seg faktisk å gjøre dette, ellers vil bunnen dominere veldig. Og vips så har du til to kaker :D

Forslag til "fyll"

* Sjokolademoussen du finner her: enkel-lchf.blogspot.com/2011/08/sjokoladefromasj.html  Du kan sikkert med fordel doble oppskriften :) Når du lager denne varianten tar du kaken ut av springformen når den er avkjøt, fjern bakepapiret og vask springformen. Legg deretter bunnen tilbake i formen og fyll på med fromasjen. Avkjøl i minst 2 timer før du fjerner formen.

* Vaniljekrem med friske jordbær og kiwi. Jeg lagde min ved å lage vanlig posevaniljesaus, med 1,5 dl h-melk og 1 ss sukrinmelis og avkjøl. Pisk 4 dl kremfløte til en stiv krem og bland inn vanilje"sausen" Smak til med natreen. 

Jeg skal prøve den med bringebærfromasj og, men jeg vil gjerne teste resultatet av dette før jeg anbefaler det ;)

Også skal jeg få tatt noen bilder og postet dem..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar